07

nov

2018

Obligació de Relacionar-se Electrònicament amb l’Administració

relacion electronica con la administracion

Ampliat en 2 anys el termini inicial d’entrada en vigor de l’obligació de relacionar-se electrònicament amb l’administració pública en relació amb el registre electrònic.

Relació electrònica amb l’Administració

Al BOE del dia 31 d’agost de 2018, s’ha publicat el Reial decret-llei 11/2018 que modifica la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, ampliant en 2 anys el termini inicial d’entrada en vigor de l’obligació de relacionar-se electrònicament amb l’administració pública en relació amb el registre electrònic. El nou termini es fixa en el 2 d’octubre de 2020.

Cal recordar que la Llei 39/2015, va establir la relació electrònica com la via principal de tramitació dels procediments administratius. Per a això, es va establir l’obligació de les persones jurídiques, de les entitats sense personalitat jurídica, notaris i registradors de la propietat i mercantils, i dels representants dels interessats de relacionar-se de manera electrònica amb les administracions. No obstant això, aquesta obligació es va demorar a 2 d’octubre de 2018 en relació amb:

- El registre electrònic d’apoderaments,

- Registre electrònic.

- Registro d’empleats públics habilitats.

- Punt d’accés general electrònic de l’Administració i

- Arxiu únic electrònic.

El retard és a causa que les Administracions encara no estan preparades ni jurídica ni tècnicament para li gestió plena dels serveis per mitjans telemàtics.

Per ampliar aquesta informació consulti amb Assessoria fiscal

Si te ha parecido interesante compártelo en redes sociales, gracias!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+