10

gen

2019

Sol·licitud Devolució IRPF Maternitat

solicitud devolución IRPF Maternidad

En la web de l’Agència Tributària ja es troba el formulari per a sol·licitar la devolució d’IRPF de la prestació de maternitat i paternitat dels anys 2014 a 2017.

Sentència del TS el mes d’octubre passat de 2018

Des del dia 3 de desembre de 2018 està penjat en la web de l’Agència Tributària el formulari per a sol·licitar la devolució d’IRPF de la prestació de maternitat i paternitat dels anys 2014 a 2017, segons la sentència del Tribunal Suprem..

La persona perceptora de la prestació només haurà d’indicar les seves dades personals, la data en la qual la va percebre i un número de compte bancària de la seva titularitat, on s’abonarà la devolució que procedeixi, en el formulari dissenyat. La quantia pot variar, depenent de l’import de la prestació rebuda.

La documentació es podrà presentar en qualsevol oficina d’Hisenda o també per Internet i no farà falta adjuntar cap mena de certificat de la Seguretat Social que acrediti les prestacions rebudes, ja que l’Agència Tributària recaptarà directament de la Seguretat Social tota la informació per a la resolució del procediment. Des del Govern recomanes utilitzar la via online, ja que és molt més ràpid i còmode per als usuaris.

El formulari es pot descarregar a través del servei RENO —amb el número de referència de l’última declaració de la renda—, amb el sistema clau PIN o a través del certificat electrònic.

Afegir que, el formulari si ho desitges podràs tenir l’opció de presentar-lo en format paper, mantenint la mateixa estructura que l’online.

La devolució tindrà lloc a travès de dues fases:

  • Les mares i pares dels fills nascuts en 2014 i 2015 podran demanar el reemborsament a partir de la tarda de 3 de desembre de 2018.
  • Les mares i pares dels fills nascuts en 2016 i 2017 hauran d’esperar fins a gener de 2019 per a sol·licitar la devolució.

Vol que realitzem la tramitació per vostè??

Els nostres advocats experts en la gestió d’autònoms s’encarregaran de tot. Si té qualsevol consulta pot trucar a GREMICAT, al telèfon 93.412.02.32

Descargar PDF de Sol·licitud

Si te ha parecido interesante compártelo en redes sociales, gracias!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+